privatnost

Odgovorno tijelo u smislu zakona o zaštiti podataka, posebno Opće uredbe EU o zaštiti podataka (GDPR), je:

ATG Business AG
Andreas Graf
Widnauerstrasse 6
9435 Heerbrugg

Telefon: 071 740 94 80
E-adresa: info@atg-business.ch
Web stranica: https://www.atg-business.ch

Općenita primjedba

Na temelju članka 13. Švicarskog saveznog ustava i saveznih odredbi o zaštiti podataka (Zakon o zaštiti podataka, DSG), svatko ima pravo na zaštitu svoje privatnosti i zaštitu od zlouporabe svojih osobnih podataka. Operateri ove web stranice vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu vaših osobnih podataka. S vašim osobnim podacima postupamo povjerljivo i u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovom izjavom o zaštiti podataka.

U suradnji s našim pružateljima usluga hostinga nastojimo što bolje zaštititi baze podataka od neovlaštenog pristupa, gubitka, zlouporabe ili krivotvorenja.

Željeli bismo istaknuti da prijenos podataka putem Interneta (npr. Kada komuniciramo e-poštom) može imati sigurnosne praznine. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća.

Korištenjem ove web stranice pristajete na prikupljanje, obradu i upotrebu podataka kako je opisano u nastavku. U principu, ovu web stranicu možete posjetiti bez registracije. Pritom se podaci poput pozvanih stranica ili naziva datoteke, datuma i vremena pohranjuju na poslužitelj u statističke svrhe, a da ti podaci nisu izravno povezani s vašom osobom. Osobni podaci, posebno ime, adresa ili adresa e-pošte, prikupljaju se što je više moguće dobrovoljno. Podaci se neće prosljeđivati trećim stranama bez vašeg pristanka.

Obrada osobnih podataka

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na određenu osobu ili osobu koja može utvrditi identitet. Subjekt podataka je osoba o kojoj se obrađuju osobni podaci. Obrada uključuje sve postupke s osobnim podacima, bez obzira na korištena sredstva i postupke, posebno pohranu, otkrivanje, nabavu, brisanje, pohranu, izmjenu, uništavanje i uporabu osobnih podataka.

Osobne podatke obrađujemo u skladu sa švicarskim zakonom o zaštiti podataka. Uz to, obrađujemo - u mjeri i onoliko koliko je primjenjiv EU GDPR - osobne podatke u skladu sa sljedećim pravnim osnovama u vezi s člankom 6. stavkom 1. GDPR-a:

  • lit. a) Obrada osobnih podataka uz suglasnost nositelja podataka.
  • lit.b) Obrada osobnih podataka radi ispunjavanja ugovora sa nositeljem podataka i provođenja odgovarajućih predugovornih mjera.
  • c) Obrada osobnih podataka radi ispunjavanja zakonske obveze kojoj smo podvrgnuti u skladu s bilo kojim primjenjivim pravom EU-a ili u skladu s bilo kojim primjenjivim zakonom države u kojoj je GDPR u cijelosti ili djelomično primjenjiv.
  • lit.d) Obrada osobnih podataka u svrhu zaštite vitalnih interesa subjekta podataka ili druge fizičke osobe.
  • lit.f) Obrada osobnih podataka u svrhu zaštite legitimnih interesa nas ili trećih strana, pod uvjetom da temeljne slobode i prava i interesi dotične osobe ne prevladavaju. Legitimni interesi su posebno naši poslovni interesi u mogućnosti pružanja naše web stranice, informacijske sigurnosti, izvršenja vlastitih pravnih zahtjeva i poštivanja švicarskog zakona.

Osobne podatke obrađujemo za vrijeme potrebno za određenu svrhu ili svrhe. U slučaju dužih obveza skladištenja zbog zakonskih i drugih obveza kojima smo podložni, prema tome ograničavamo obradu.

Pravila o privatnosti za kolačiće

Ova stranica koristi kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje omogućuju spremanje određenih korisničkih podataka na korisnikovu uređaju dok koristi web mjesto. Kolačići omogućuju, posebice, određivanje učestalosti korištenja i broja korisnika stranica, analiziranje ponašanja korištenja stranica, ali i našu ponudu prilagođenu kupcima. Kolačići se pohranjuju nakon završetka sesije preglednika i mogu se ponovno pozvati kad ponovno posjetite web mjesto. Ako to ne želite, trebali biste postaviti internetski preglednik tako da odbija prihvatiti kolačiće.

Općeniti prigovor na upotrebu kolačića koji se koriste za potrebe internetskog marketinga može se uputiti za veliki broj usluga, posebno u slučaju praćenja, putem američke web stranice http://www.aboutads.info/choices/ ili EU strane http://www.youronlinechoices.com/ biti objašnjeni. Nadalje, kolačići se mogu spremiti deaktiviranjem u postavkama preglednika. Imajte na umu da tada možda nećete moći koristiti sve funkcije ove mrežne ponude.

Izjava o zaštiti podataka za SSL / TLS šifriranje

Ovo web mjesto koristi SSL / TLS šifriranje iz sigurnosnih razloga i radi zaštite prijenosa povjerljivog sadržaja, poput upita koje nam šaljete kao operater web stranice. Šifriranu vezu možete prepoznati po tome što se adresni redak preglednika mijenja iz "http: //" u "https: //" i po simbolu zaključavanja u retku preglednika.

Ako je SSL ili TLS šifriranje aktivirano, podatke koje nam prenosite ne mogu čitati treće strane.

Izjava o zaštiti podataka za datoteke dnevnika poslužitelja

Davatelj ovog web mjesta automatski prikuplja i pohranjuje podatke u takozvane datoteke dnevnika poslužitelja, koje nam vaš preglednik automatski prenosi. Ovi su:

  • Vrsta i inačica preglednika
  • operativni sustav koji se koristi
  • URL preporuke
  • Ime hosta računala koje pristupa
  • Vrijeme zahtjeva poslužitelja

Ti se podaci ne mogu dodijeliti određenim osobama. Ti se podaci neće spojiti s drugim izvorima podataka. Zadržavamo pravo retrospektivne provjere ovih podataka ako postanemo svjesni određenih naznaka ilegalne uporabe.

Usluge trećih strana

Ova web stranica koristi Google Maps za ugradnju karata, Google Invisible reCAPTCHA za zaštitu od botova i neželjene pošte te YouTube za ugradnju videozapisa.

Ove usluge američkog Google LLC-a, između ostalog, koriste kolačiće, a kao rezultat toga podaci se prenose Googleu u SAD-u, pri čemu pretpostavljamo da se osobno praćenje ne odvija samo korištenjem naše web stranice.

Google se obvezao osigurati odgovarajuću zaštitu podataka u skladu s američko-europskim i američko-švicarskim štitovima za zaštitu privatnosti.

Daljnje informacije mogu se naći u Googleova pravila o privatnosti.

Pravila o privatnosti za obrazac za kontakt

Ako nam pošaljete upite pomoću obrasca za kontakt, vaše podatke s obrasca za upit, uključujući podatke za kontakt koje ste tamo naveli, pohranit ćemo u svrhu obrade upita i u slučaju dodatnih pitanja. Ne prosljeđujemo ove podatke bez vašeg pristanka.

Pravila o privatnosti podataka biltena

Ako želite primati biltene na ovom web mjestu, trebamo vašu e-adresu kao i podatke koji nam omogućuju da potvrdimo da ste vlasnik navedene adrese e-pošte i da se slažete s primanjem bilten. Daljnji podaci se ne prikupljaju. Te podatke koristimo isključivo za slanje traženih podataka i ne prosljeđujemo ih trećim stranama.

U bilo kojem trenutku možete opozvati svoj pristanak na pohranu podataka, adresu e-pošte i njihovu upotrebu za slanje biltena, na primjer putem veze "Otkaži pretplatu" u biltenu.

Izjava o zaštiti podataka za funkciju komentara na ovom web mjestu

Za funkciju komentara na ovom web mjestu, osim vašeg komentara, bit će spremljeni podaci o vremenu stvaranja komentara, vašoj e-mail adresi i ako ne pošaljete anonimno korisničko ime koje ste odabrali.

Pohrana IP adrese

Naša funkcija komentiranja sprema IP adrese korisnika koji pišu komentare. Budući da komentare na našoj web stranici ne provjeravamo prije nego što se aktiviraju, ti su nam podaci potrebni kako bismo mogli postupiti protiv autora u slučaju zakonskih povreda poput uvreda ili propagande.

Pretplatite se na komentare

Kao korisnik stranice, možete se pretplatiti na komentare nakon registracije. Primit ćete e-poruku s potvrdom da biste provjerili jeste li vlasnik navedene adrese e-pošte. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na ovu funkciju putem veze u info-pošti.

Izjava o zaštiti podataka za pravo na informaciju, brisanje, blokiranje

Imate pravo na besplatne podatke o svojim pohranjenim osobnim podacima, njihovom podrijetlu i primatelju te svrhu obrade podataka, kao i pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje ovih podataka u bilo kojem trenutku. Ako imate dodatnih pitanja u vezi s osobnim podacima, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na adresu navedenu u pravnoj obavijesti.

Plaćene usluge

Za pružanje usluga koje se naplaćuju tražimo dodatne podatke, poput podataka o plaćanju za obradu vaše narudžbe ili Da biste mogli izvršiti vašu narudžbu. Te podatke pohranjujemo u naše sustave dok ne isteknu zakonski propisani rokovi čuvanja.

Korištenje Google Mapsa

Ova web stranica koristi API Google Maps za vizualni prikaz geografskih podataka. Kada koristi Google Maps, Google također prikuplja, obrađuje i koristi podatke o upotrebi funkcija karte od strane posjetitelja. Više informacija o Googleovoj obradi podataka možete pronaći Googleove informacije o zaštiti podataka ukloniti. Tamo također možete promijeniti postavke zaštite osobnih podataka u centru za zaštitu podataka.

Detaljne upute za upravljanje vlastitim podacima u vezi s Googleovim proizvodima naći ćete ovdje.

Google AdWords

Ova web stranica koristi Googleovo praćenje konverzija. Ako ste do našeg web mjesta došli putem reklame koju je objavio Google, Google Adwords će postaviti kolačić na vaše računalo. Kolačić za praćenje konverzija postavlja se kada korisnik klikne na oglas koji je postavio Google. Ovi kolačići gube svoju valjanost nakon 30 dana i ne koriste se za osobnu identifikaciju. Ako korisnik posjeti određene stranice na našoj web stranici, a kolačić još nije istekao, mi i Google možemo prepoznati da je korisnik kliknuo oglas i bio preusmjeren na ovu stranicu. Svaki kupac Google AdWordsa dobiva drugačiji kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem web stranica AdWords korisnika. Podaci dobiveni pomoću kolačića za konverziju koriste se za generiranje statistike konverzije za AdWords korisnike koji su se odlučili za praćenje konverzija. Kupci saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i preusmjereni na stranicu s oznakom za praćenje konverzija. Međutim, oni ne dobivaju nikakve informacije s kojima se korisnici mogu osobno identificirati.

Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete odbiti postavljanje kolačića potrebnog za to - na primjer putem postavke preglednika koja općenito deaktivira automatsko postavljanje kolačića ili postaviti preglednik da blokira kolačiće s web-lokacije „googleleadservices.com ”Domena.

Imajte na umu da ne smijete brisati kolačiće za isključivanje sve dok ne želite da se bilježe podaci mjerenja. Ako ste u pregledniku izbrisali sve svoje kolačiće, morate ponovo postaviti odgovarajući kolačić za isključivanje.

Korištenje Google reCAPTCHA

Ova web stranica koristi uslugu reCAPTCHA tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; "Google"). Svrha upita je razlikovati je li unos podataka osoba ili automatizirana, strojna obrada. Upit uključuje slanje IP adrese i svih ostalih podataka koje Google traži za uslugu reCAPTCHA Googleu. U tu svrhu vaš će se unos poslati Googleu i tamo koristiti. Međutim, Google će unaprijed vašu IP adresu skratiti u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa bit će prenesena na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena u iznimnim slučajevima. U ime operatora ove web stranice, Google će koristiti ove podatke za procjenu vašeg korištenja ove usluge. IP adresa koju je vaš preglednik poslao kao dio reCaptcha neće se spojiti s ostalim Googleovim podacima. Vaši se podaci mogu prenositi i u SAD. Europska komisija, "Štit privatnosti", donosi odluku o primjerenosti za prijenos podataka u SAD. Google sudjeluje u "Štitu privatnosti" i podložio se zahtjevima. Klikom na upit pristajete na obradu vaših podataka. Obrada se odvija na temelju članka 6. stavka 1. točke GDPR uz vaš pristanak. Svoju suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade koja se provodi na temelju pristanka do trenutka opoziva.

Više informacija o Google reCAPTCHA i pripadajućoj izjavi o zaštiti podataka možete pronaći na: https://www.google.com/privacy/ads/

Izjava o zaštiti podataka za Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Da bi deaktivirao Google Analytics, Google nudi pod https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de dostupan je dodatak za preglednik. Google Analytics koristi kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje omogućuju spremanje određenih korisničkih podataka na korisnički uređaj. Oni omogućuju analizu upotrebe naše web stranice od strane Googlea. Podaci koje kolačić prikuplja o upotrebi naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Željeli bismo istaknuti da je na ovoj web stranici Google Analytics proširen tako da uključuje kôd "gat._anonymizeIp ();" kako bi se osigurala anonimna kolekcija IP adresa (takozvano maskiranje IP-a). Ako je anonimizacija aktivna, Google skraćuje IP adrese u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru, zbog čega nije moguće donijeti zaključke o vašem identitetu. Puna IP adresa bit će prenesena na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena u iznimnim slučajevima. Google poštuje odredbe o zaštiti podataka iz sporazuma "Privacy Shield" i registriran je u programu "Privacy Shield" američkog Ministarstva trgovine i koristi prikupljene podatke za procjenu upotrebe naših web stranica, za pisanje izvještaja o tome i kako bi nam pružili druge srodne usluge za pružanje. Saznajte više na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Izjava o zaštiti podataka za Google AdSense

Ova web stranica koristi Google AdSense, uslugu integriranja reklama tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. GoogleAdSense koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju analizu upotrebe web mjesta. Google AdSense također koristi takozvane web svjetionike (nevidljive grafike). Ti se web-svjetionici mogu koristiti za procjenu informacija poput prometa posjetitelja na ovim stranicama. Informacije koje generiraju kolačići i web-svjetionici o upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) i isporuci formata oglašavanja prenose se i pohranjuju na Google na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google ove podatke može proslijediti ugovornim Googleovim partnerima. Međutim, Google neće spojiti vašu IP adresu s ostalim podacima koji su pohranjeni o vama. Instalaciju kolačića možete spriječiti postavljanjem softvera preglednika u skladu s tim; međutim, željeli bismo naglasiti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u punoj mjeri. Korištenjem ove web stranice izjavljujete da pristajete na obradu podataka koje je o vama prikupio Google na gore opisani način i u gore navedene svrhe.

Google upravitelj oznaka

Google Tag Manager rješenje je s kojim putem sučelja možemo upravljati takozvanim oznakama web stranica i tako, na primjer, integrirati Google Analytics i druge Googleove marketinške usluge u našu internetsku ponudu. Sam upravitelj oznaka, koji implementira oznake, ne obrađuje nikakve osobne podatke korisnika. Što se tiče obrade osobnih podataka korisnika, pozivaju se na sljedeće podatke o Googleovim uslugama. Smjernice za upotrebu: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html.

Pravila o privatnosti za Facebook

Ova web stranica koristi funkcije tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Kada posjetite naše stranice s Facebook dodacima, uspostavlja se veza između vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Podaci se već prenose na Facebook. Ako imate Facebook račun, ovi se podaci mogu povezati s njim. Ako ne želite da ti podaci budu dodijeljeni vašem Facebook računu, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite našu stranicu. Interakcije, posebno upotreba funkcije komentara ili klikanje gumba "Sviđa mi se" ili "Dijeli", također se prenose na Facebook. Saznajte više na https://de-de.facebook.com/about/privacy.

Izjava o zaštiti podataka za Instagram

Funkcije usluge Instagram integrirane su na našoj web stranici. Te funkcije nudi Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Ako ste prijavljeni na svoj Instagram račun, možete povezati sadržaj naših stranica sa svojim Instagram profilom klikom na gumb Instagram. To omogućuje Instagramu da vaš posjet našem web mjestu dodijeli vašem korisničkom računu. Željeli bismo istaknuti da kao davatelj stranica nemamo znanja o sadržaju podataka koji se prenose niti o njihovoj upotrebi od strane Instagrama.

Više informacija o tome možete pronaći u Instagram-ovoj politici privatnosti: http://instagram.com/about/legal/privacy/

Pravila o privatnosti za LinkedIn

Ova web stranica koristi funkcije mreže LinkedIn. Davatelj je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Svaki put kada posjetite jednu od naših stranica koja sadrži LinkedIn funkcije, uspostavlja se veza s LinkedIn poslužiteljima. LinkedIn je obaviješten da ste našu web stranicu posjetili sa svojom IP adresom. Ako kliknete gumb "Preporuči" na LinkedInu i prijavite se na svoj LinkedIn račun, LinkedIn će vaš posjet vašem web mjestu moći dodijeliti vama i vašem korisničkom računu. Željeli bismo istaknuti da kao davatelj web stranica nemamo znanja o sadržaju podataka koji se prenose niti o njihovoj upotrebi od strane LinkedIn-a.

Više informacija o tome možete pronaći u LinkedInovim pravilima o privatnosti na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Pravila o privatnosti za Pinterest

Na ovom web mjestu koristimo društvene dodatke s društvene mreže Pinterest, kojom upravlja Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103-490, SAD („Pinterest“). Kada pozovete stranicu koja sadrži takav dodatak, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Pinterest poslužiteljima. Dodatak prenosi podatke dnevnika na Pinterest poslužitelj u SAD-u. Ovi podaci dnevnika mogu sadržavati vašu IP adresu, adresu posjećenih web stranica, koje također sadrže Pinterest funkcije, vrstu i postavke preglednika, datum i vrijeme zahtjeva, vašu upotrebu Pinterest-a i kolačiće.

Daljnje informacije o namjeni, opsegu i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Pinteresta, kao i vašim srodnim pravima i opcijama za zaštitu vaše privatnosti mogu se naći u Pinterestovim informacijama o zaštiti podataka: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy

Bilten - Mailchimp

Bilten se šalje putem davatelja poštanskih usluga 'MailChimp', platforme za dostavu biltena američkog dobavljača Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, SAD. Možete pročitati propise o zaštiti podataka davatelja usluga otpreme ovdje vidjeti. Rocket Science Group LLC d / b / a MailChimp certificiran je prema Sporazumu o zaštiti privatnosti i na taj način nudi jamstvo usklađenosti s europskom razinom zaštite podataka (PrivacyShield). Davatelj usluga otpreme koristi se na temelju naših legitimnih interesa u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) GDPR-a i ugovorom o obradi naloga u skladu s člankom 28. stavkom 3. rečenicom 1. GDPR-a.

Davatelj usluga otpreme može koristiti podatke primatelja u pseudonimnom obliku, tj. Bez dodjele korisniku, za optimizaciju ili poboljšanje vlastitih usluga, npr. Za tehničku optimizaciju otpreme i prezentaciju biltena ili u statističke svrhe. Međutim, davatelj usluga otpreme ne koristi podatke primatelja naših biltena da bi im sam napisao ili proslijedio podatke trećim stranama.

Izjava o zaštiti podataka za YouTube

Ova web stranica koristi dodatke s YouTubea kojima upravlja Google. Operater web stranice je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Ako posjetite neku od naših stranica opremljenih YouTube dodatkom, uspostavit će se veza s YouTube poslužiteljima. YouTube poslužitelj je obaviješten koju ste od naših stranica posjetili.

Ako ste prijavljeni na svoj YouTube račun, omogućavate YouTubeu da vaše ponašanje pri surfanju dodijeli izravno vašem osobnom profilu. To možete spriječiti odjavom sa svog YouTube računa.

Daljnje informacije o postupanju s korisničkim podacima mogu se naći u YouTube-ovoj izjavi o zaštiti podataka na: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Obrada narudžbi u internetskoj trgovini s korisničkim računom

Podatke naših kupaca obrađujemo u skladu s propisima o zaštiti podataka savezne vlade (Zakon o zaštiti podataka, DSG) i EU-DSGVO, kao dio procesa narudžbe u našoj internetskoj trgovini, kako bismo im omogućili odabir i naručivanje odabrani proizvodi i usluge, kao i njihovo plaćanje i isporuka, ili kako bi se omogućilo izvršenje.

Obrađeni podaci uključuju matične podatke (podatke o zalihama), komunikacijske podatke, podatke o ugovorima, podatke o plaćanju, a osobe pogođene obradom uključuju naše kupce, zainteresirane strane i druge poslovne partnere. Obrada se odvija u svrhu pružanja ugovornih usluga u kontekstu rada internetske trgovine, naplate, dostave i korisničkih usluga. Koristimo kolačiće sesije, npr. Za spremanje sadržaja košarice i trajne kolačiće, npr. Za pohranu statusa prijave.

Obrada se odvija na temelju članka 6. stavka 1. lit. b (izvršavanje postupaka narudžbe) i c (zakonski obvezno arhiviranje) GDPR-a. Podaci koji su označeni kao potrebni potrebni su za uspostavu i ispunjenje ugovora. Podatke otkrivamo trećim stranama samo u okviru isporuke, plaćanja ili u okviru zakonskih dozvola i obveza. Podaci će se obrađivati u trećim zemljama samo ako je to potrebno za ispunjenje ugovora (npr. Na zahtjev kupca za isporuku ili plaćanje).

Korisnici po želji mogu stvoriti korisnički račun u kojem mogu posebno vidjeti svoje narudžbe. Tijekom postupka registracije, potrebni obvezni podaci prenose se korisnicima. Korisnički računi nisu javni i ne mogu ih indeksirati tražilice poput Googlea. Ako su korisnici ukinuli svoj korisnički račun, njihovi će se podaci izbrisati s korisničkog računa, pod uvjetom da je njihovo zadržavanje neophodno iz komercijalnih ili poreznih razloga u skladu s člankom 6. stavkom 1. lit. c GDPR-a. Podaci na korisničkom računu ostaju sve dok se ne izbrišu s naknadnim arhiviranjem u slučaju zakonske obveze. Na korisnicima je da spreme svoje podatke u slučaju raskida prije isteka ugovora.

Kao dio registracije i obnovljenih prijava, kao i korištenja naših mrežnih usluga, štedimo IP adresu i vrijeme radnje odgovarajućeg korisnika. Skladištenje se odvija na temelju naših legitimnih interesa, kao i korisnika u zaštiti od zlouporabe i druge neovlaštene uporabe. Ti se podaci obično ne prosljeđuju trećim stranama osim ako je potrebno radi ostvarivanja naših zahtjeva ili ako postoji zakonska obveza da se to učini u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (c) GDPR-a.

Brisanje se događa nakon isteka zakonskog jamstva i usporedivih obveza, potreba za pohranom podataka provjerava se u nepravilnim intervalima. U slučaju zakonskih obveza arhiviranja, brisanje se događa nakon njihovog isteka.

Obavijest o prijenosu podataka u SAD (Sjedinjene Američke Države)

Radi cjelovitosti, željeli bismo istaknuti da za korisnike sa sjedištem u Švicarskoj postoje mjere nadzora američkih vlasti koje općenito omogućuju pohranu svih osobnih podataka iz Švicarske - koji su proslijeđeni u SAD.

To se događa bez diferencijacije, ograničenja ili iznimke na temelju ciljeva koji se slijede i bez objektivnog kriterija koji omogućava ograničavanje pristupa američkih vlasti podacima i njihovu naknadnu upotrebu u vrlo specifične, strogo ograničene svrhe, onima kojima je pristup potreban u stanju opravdati ove podatke kao i intervencije povezane s njegovom uporabom. Uz to, željeli bismo istaknuti da u SAD-u ne postoje pravni lijekovi za subjekte podataka iz Švicarske koji bi im omogućili pristup podacima koji se tiču vas i njihovo ispravljanje ili brisanje. ne postoji učinkovita sudska zaštita protiv općih prava pristupa američkih vlasti. Izričito ukazujemo na ovo pravno i činjenično stanje onima koji su pogođeni kako bi donijeli odgovarajuće informiranu odluku o pristanku na upotrebu njihovih podataka.

Korisnicima s prebivalištem u državi članici EU-a želimo ukazati da iz perspektive Europske unije SAD nema odgovarajuću razinu zaštite podataka.

Autorska prava

Autorska prava i sva druga prava na sadržaj, slike, fotografije ili druge datoteke na web mjestu pripadaju isključivo operateru ovog web mjesta ili posebno imenovanim nositeljima prava. Za reprodukciju svih datoteka mora se unaprijed dobiti pismeni pristanak nositelja autorskih prava.

Tko počini povredu autorskih prava bez pristanka odgovarajućeg nositelja prava, može se smatrati odgovornim za kazneni progon i eventualno za štetu.

Općenito odricanje odgovornosti

Sve informacije na ovom web mjestu pažljivo su provjerene. Nastojimo pružiti svoje podatke koji nude ažurne, točne i potpune podatke. Ipak, pojava pogrešaka ne može se u potpunosti isključiti, što znači da ne možemo garantirati cjelovitost, ispravnost i aktualnost informacija, uključujući novinarske i uredničke podatke. Zahtjevi za odgovornost zbog materijalne ili nematerijalne štete prouzročene korištenjem ponuđenih informacija izuzeti su, osim ako se može dokazati da je došlo do namjerne namjere ili grubog nemara.

Izdavač može mijenjati ili brisati tekstove po vlastitom nahođenju i bez najave te nije obvezan ažurirati sadržaj ove web stranice. Korištenje ili pristup ovoj web stranici na vlastiti je rizik posjetitelja. Izdavač, njegovi klijenti ili partneri nisu odgovorni za štetu, kao što je izravna, neizravna, slučajna, posebno koja se utvrđuje unaprijed ili posljedična šteta koja je navodno nastala posjetom ovom web mjestu i prema tome ne preuzima nikakvu odgovornost za to.

Izdavač također ne preuzima nikakvu odgovornost ili odgovornost za sadržaj i dostupnost web stranica trećih strana kojima se može pristupiti putem vanjskih poveznica na ovom web mjestu. Operateri povezanih stranica sami su odgovorni za njihov sadržaj. Izdavač se na taj način izričito ograđuje od svih sadržaja trećih strana koji mogu biti relevantni prema kaznenom zakonu ili zakonu o odgovornosti ili koji su u suprotnosti s uobičajenom pristojnošću.

Promjene

Ovu izjavu o zaštiti podataka možemo prilagoditi u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Primjenjuje se trenutna verzija objavljena na našoj web stranici. Ukoliko je izjava o zaštiti podataka dio dogovora s vama, o promjeni ćemo vas obavijestiti e-poštom ili na drugi prikladan način.

Pitanja službeniku za zaštitu podataka

Ako imate pitanja o zaštiti podataka, pošaljite nam e-poštu ili kontaktirajte osobu odgovornu za zaštitu podataka u našoj organizaciji navedenu na početku izjave o zaštiti podataka.

Heerbrugg, 1. srpnja 2021
Izvor: Švicarski odvjetnik

Savjetodavni jezici

Pomoćni jezici